Izjava o zasebnosti

Ta Izjava o zasebnosti se nanaša na www.invesher.com, ki je v lasti in pod vodstvom INVESHER d.o.o.. Izjava o zasebnosti opisuje način, na katerega zbiramo in uporabljamo informacije, ki lahko vključujejo tudi osebne podatke, ki jih posredujete na svoji spletni strani www.invesher.com. Poleg tega opisuje tudi izbire, ki so vam na voljo glede vaših osebnih podatkov in način, kako lahko do teh podatkov dostopate in jih urejate.

Zbiranje podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

  • Vaše ime, priimek, naslov e-pošte, telefonska številka;
  • Podatki, ki jih posredujete glede oglaševalskih želja ali med anketami, natečaji ali promocijami;
  • Vedno lahko izberete, katere osebne podatke (če sploh) nam želite posredovati. Če nam katerih podatkov ne želite posredovati, lahko to vpliva na nekatere vaše transakcije.

Podatki, ki jih zbiramo samodejno

Med uporabo naše spletne strani podatke zbiramo tudi samodejno, med njimi pa so lahko tudi osebni podatki. Sem sodijo nastavitve glede jezika, IP naslov, lokacija, nastavitve naprave, operacijski sistem naprave, podatki za prijavo, čas uporabe, zahtevani URL naslov, statusno poročilo, uporabnikovo orodje (podatki o različici brskalnika), operacijski sistem, rezultati (obiskovalca oz. gosta), zgodovina iskanja, ID rezervacije in vrsta videnih podatkov. Podatke lahko zbiramo tudi samodejno prek piškotkov. Za informacije o naši uporabi piškotkov si preberite politiko piškotkov tukaj.

Namen obravnave

Vaše osebne podatke zbiramo v naslednje namene:

  • Podpora strankam: vaše osebne podatke uporabljamo, da lahko zagotovimo podporo strankam.
  • Dejavnosti trženja: vaše osebne podatke uporabljamo tudi za dejavnosti trženja, kot to omogoča zakonodaja. Kadar uporabljamo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja, kar vključuje reklamne e-novice in tržno komunikacijo o novih produktih in storitvah ter drugih ponudbah, za katere menimo, da bi vas lahko zanimale, vključimo povezavo za odjavo, ki jo lahko uporabite, če od nas v prihodnosti ne želite več prejemati sporočil.
  • Druge vrste komunikacije: obstajajo lahko tudi druge priložnosti, ob katerih stopimo v stik z vami prek e-pošte, običajne pošte, telefona ali pisnih sporočil, odvisno od vrste kontakta, ki jo delite z nami. Razlogi za to so lahko različni:

Morda moramo odgovoriti na vašo zahtevo in jo obravnavati.

Ko uporabite naše storitve, vam lahko pošljemo vprašalnik oz. vas povabimo, da napišete mnenje o svoji izkušnji z našo spletno stranjo. Menimo, da je ta dodatna storitev zelo uporabna tako za vas kot za nas, saj omogoča, da na podlagi vašega mnenja spletno stran izboljšamo.

Analitika, izboljšave in raziskave: osebne podatke uporabljamo za potrebe izvajanja raziskav in analiz. Za te postopke lahko najamemo tretjo osebo. Rezultate teh raziskav lahko delimo oz. razkrijemo, tudi tretjim osebam, v anonimni, združeni obliki. Vaše osebne podatke uporabljamo v analitične namene, da bi izboljšali naše storitve in izkušnjo uporabnika, ter funkcionalnost in kakovost naših spletnih potovalnih storitev.

Varnost, zaznavanje in preprečevanje prevar: informacije, ki lahko vključujejo osebne podatke, lahko uporabljamo, da bi preprečili prevare in druge nelegalne dejavnosti oz. kršitve. Te informacije uporabljamo tudi pri preiskavah in zaznavanju prevar. Osebne podatke lahko uporabimo za oceno tveganja in v varnostne namene, vključno s preverjanjem uporabnikov. Za ta namen lahko osebne podatke delimo tudi s tretjimi osebami, npr. z organi pregona, kot to določa veljavna zakonodaja, in z zunanjimi svetovalci.

Pravni nameni in skladnost z zakoni: v nekaterih primerih uporabimo posredovane informacije, ki lahko vključujejo osebne podatke, za obravnavo in reševanje pravnih sporov ali pritožb, za regulativne preiskave in skladnost z zakoni ali za izvajanje dogovorov oz. zagotavljanje skladnosti z zakonskimi zahtevami s strani organov pregona, kot to zahteva zakon.

Če za obravnavo osebnih podatkov, ki imajo za vas praven ali znaten vpliv, uporabimo samodejne postopke, bomo pri tem uporabili ustrezne ukrepe, da zavarujemo vaše pravice in svoboščine, vključno s pravico do človeške obravnave.

Pravna podlaga

Za namena prvega in drugega odstavka točke namen obravnave se zanašamo na izvajanje pogodbe: uporaba vaših podatkov je lahko nujna za izvajanje pogodbe, ki jo imate z nami. Primer: če uporabljate naše storitve za opravljanje spletnih rezervacij, bomo vaše podatke uporabili, da izpolnimo našo dolžnost, ki zajema opravljanje in izvedbo rezervacije v skladu s pogodbo, ki jo imamo z vami.

Za namene tretjega do četrtega odstavka točke namen obravnave se zanašamo na legitimne interese, ki jih le-ti zajemajo: vaše podatke uporabimo za svoje legitimne interese, kot so zagotavljanje najbolj primerne vsebine spletne strani, e-sporočil in e-novic, izboljšanje in promocija novih produktov, storitev in vsebine na naši spletni strani, ter za administrativne in pravne namene ter namene zaznavanja prevar. Ko za legitimne namene uporabljamo osebne podatke, bomo vedno upoštevali ustrezno razmerje med vašimi pravicami in interesi do varovanja vaših podatkov ter našimi pravicami in interesi.

Pri namenu petega odstavka se, po potrebi, zanašamo na našo dolžnost za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo.

Pred obdelavo vaših osebnih podatkov za neposredne namene oglaševanja bomo pridobili vaše soglasje, kjer to zahteva veljavna zakonodaja.

Za vaše soglasje bomo zaprosili, če to zahteva veljavna zakonodaja. Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete, če nas kontaktirate na katerikoli naslov, naveden na koncu te Izjave o zasebnosti.

Če želite preprečiti postopke, opisane predhodno, vendar za to nimate na voljo neposrednega mehanizma (npr. v nastavitvah računa) v ustreznem obsegu, se obrnite na info@app-heric.si

Deljenje podatkov

Zunanji ponudniki storitev: Uporabljamo zunanje ponudnike, ki izključno za nas obdelujejo vaše osebne podatke. Ta postopek služi namenom, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, npr. pošiljanje tržnega materiala in podporne analitične storitve. Te ponudnike storitev zavezuje zaupna klavzula in nimajo dovoljenja za deljenje vaših osebnih podatkov za njihove lastne ali tuje namene.

Pristojni organi:: osebne podatke razkrijemo organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

Shranjevanje podatkov

Vaše informacije, vključno z osebnimi podatki, bomo shranjevali tako dolgo, kot je potrebno, da vam zagotovimo storitev, ostajamo skladni z veljavno zakonodajo, rešimo spore s katerimkoli udeležencem in kot je drugače potrebno, da lahko izvajamo naše poslovanje, vključno z zaznavo in preprečevanjem prevar in drugih nelegalnih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih shranjujemo, velja ta Izjava o zasebnosti. Če imate vprašanja o specifičnem obdobju shranjevanja za določeno vrsto vaših osebnih podatkov, ki jih obravnavamo, se obrnite na nas prek spodnjih kontaktov.

Vaše izbire in pravice

Želimo, da imate nadzor nad načinom, na katerega uporabljamo vaše osebne podatke. To lahko storite na naslednje načine:

  • Lahko nas zaprosite za izvod o zasebnih podatkih, ki jih hranimo o vas;
  • lahko nas obvestite o vseh spremembah vaših osebnih podatkov, ali pa nas zaprosite, da popravimo katerikoli osebni podatek, ki ga hranimo o vas;
  • v nekaterih situacijah nas lahko zaprosite, da izbrišemo, blokiramo ali omejimo obravnavo osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, ali pa nasprotujete določenim načinom, na katere uporabljamo vaše osebne podatke, ter nas;
  • v nekaterih situacijah zaprosite, da lahko osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, pošljemo tretji osebi.

Kjer vaše osebne podatke uporabljamo na podlagi vašega soglasja, imate pravico kadarkoli umakniti soglasje v skladu z veljavno zakonodajo. Poleg tega lahko ravno tako v skladu z veljavno zakonodajo nasprotujete naši obravnavi vaših podatkov v legitimne oz. javne interese.

Zanašamo se, da boste zagotovili, da so vaši osebni podatki popolni, točni in posodobljeni. Prosimo, da nas takoj obvestite o vseh spremembah ali napakah v vaših osebnih podatkih, in sicer tako, da se obrnete na info@invesher.com. Vašo zahtevo bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.

Vprašanja oziroma pritožbe

Če imate vprašanja oz. se pojavi dvom o obravnavi vaših osebnih podatkov, ali če želite izvajati katero od pravic, ki vam jih zagotavlja ta Izjava, nas lahko kontaktirate na info@app-heric.si . Z vprašanji in pritožbami se lahko obrnete tudi na lokalni organ za varovanje podatkov.

Spremembe obvestila

Tako kot se nenehno spreminja naš posel, se lahko občasno spremeni tudi ta Izjava o zasebnosti. Če želite videti občasne spremembe Izjave o zasebnosti, vas vabimo, da si za ogled sprememb dostopate do te Izjave o zasebnosti. Če bomo izvedli konkretne spremembe oz. spremembe, ki vplivajo na vas (npr. ko začnemo vaše osebne podatke obravnavati za namene, ki niso omenjeni zgoraj), vas bomo še pred začetkom teh postopkov kontaktirali.

sl_SISlovenian